From The Food Film Festival (New York, 2019) Official Selection: "Ensaïmada Entorcillada by Nando Esteva"


Description (from original video): Tomeu Arbona, entering through the door of the Forca de la Soca is like entering a tunnel of time and traveling to the past. Arbona is a faithful defender of the gastronomic culture of Mallorca, its island, and in the same way that it seeks to preserve its bakery and pastry traditions - both sweet and salty - it enhances the local product by supplying local flour suppliers. Arbona with his voice during the filming interprets a work song of Mallorca payesa - specifically a Song segar, while preparing a ensaïmada entorcillada.

Descripción: Tomeu Arbona pasando por la puerta de Forca de la Soca es como entrar en un túnel del tiempo y viajar al pasado. Arbona es un ferviente defensor de la cultura gastronómica de Mallorca y de su isla, y al dedicarse a la preservación de su tradición panadera y pastelera tanto dulce como salada, mejora el producto local al distribuirlo a los comerciantes de la región. Arbona con su voz durante la filmación interpreta una canción de trabajo de la payesa mallorquina, "a cançó de segar", mientra prepara una ensaïmada entorcillada.

No comments:

Post a Comment