Australia: Alt Milk (clip) / Australia: Leches alternativas (extracto) - COUNTER SPACE (VICE/MUNCHIES)

“Fast forward to the early 2000s, and Australia was home to more than a million camels, which was a problem because those camels cause 10 million dollars in environmental damage each year, according to the government. So officials tried to stop them by killing thousands of camels in 2010.” (Arielle Duhaime-Ross, VICE News)

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«Para comienzos del siglo XXI, Australia tenía más de un millón de camellos, lo cual era un problema porque, según el gobierno, causaban daños ambientales valorados en unos 10 millones de dólares al año. Así que el gobierno trató de detenerlos matando a miles de camellos en 2010». (Arielle Duhaime-Ross, VICE News)


(This is only a clip from the video original created for subtitling and educational purposes /
Este es solo un extracto del video original creado para ser traducido y servir un propósito educativo)

Context: 
The first camels in Australia arrived in the 19th century, brought from India and Afghanistan during the exploration of the most desertic regions of the continent. With the advent of new means of transport, camels went obsolete and were released into the wild. Currently, with the large number of feral camels that exist and continue to reproduce, hundreds of thousands are sacrificed each year by the officials in an effort to control their population and reduce the damage these animals cause to the environment as an alien species.

Some local entrepreneurs want to offer an alternative solution to their senseless sacrifice and their dairy farms are betting on the growing demand for camel milk and its by-products worldwide. Camel milk, although still very expensive compared to cow's milk, is a milk known and consumed for centuries in some countries in the Middle East, Asia and Africa, but it is still unknown in many western markets despite the multiple health benefits attributed to it.

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Contexto: 
Los primeros camellos en Australia llegaron en el siglo XIX traídos desde India y Afganistán durante la exploración de las regiones más desérticas del continente. Con la llegada de nuevos medios de transporte, los camellos cayeron en desuso por lo que fueron liberados a la naturaleza. Actualmente, con el gran número de camellos salvajes que existen y que continúan reproduciéndose, cientos de miles son sacrificados cada año por el gobierno en un esfuerzo por controlar su población y reducir los daños que estos animales causan en el medio ambiente por ser una especie foránea.

Algunos emprendedores locales quieren ofrecer una solución alternativa a su exterminio y sus granjas lecheras apuestan a la creciente demanda de leche de camello y sus derivados a nivel mundial. La leche de camello, si bien aún es muy costosa en comparación con la leche de vaca, es una leche conocida y consumida desde hace siglos en algunos países del Oriente Medio, Asia y África, pero es aún desconocida en muchos mercados occidentales a pesar de los múltiples beneficios para la salud que se le atribuye.

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To learn more / Si quieres conocer más:


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DISCLAIMER: I don't own this video and I'm not monetizing it. This is a copy only used with the purpose of adding subtitles and making it accessible to more people around the world.

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The subtitles for this video and post are part of my final work to obtain my Graduate Certificate in Food Anthropology at Universidad Central de Venezuela. Los subtítulos para el video y esta publicación son parte de mi trabajo final para obtener el Diplomado en Antropología de los Alimentos por la Universidad Central de Venezuela.

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