NATIVE DISH / PLATILLO NATIVO: Bulgarian Tarator Soup / Sopa "tarator" de Bulgaria

(Existing English subtitles are from the publisher: NYC Media)

Description (from the original video): "Sofia, Bulgaria native and Brighton Beach resident Alexandra Mladenova came to New York City two years ago, bringing her expertise in Accounting with her. As a part-time chef with thorough knowledge of Bulgarian cuisine, when something more refreshing is needed to cool off with after enjoying her savory dishes, Alexandra reaches for some world-famous thick Bulgarian yogurt and mixes it with cucumber cubes, dill, garlic, olive oil and trace amounts of hot pepper to create her version of Tarator, a cold soup that also doubles as a dip."

Descripción: Alexandra Mladenova, residente de Brighton Beach y oriunda de Sofía, Bulgaria, emigró a la ciudad de Nueva York hace dos años trayendo consigo su experiencia como contadora. Como chef de medio tiempo con vastos conocimientos sobre la gasronomía búlgara, cuando se requiere de algo refrescante después de sus platillos salados, Alexandra mezcla el famoso yogur búlgaro con cuadritos de pepino, eneldo, ajo, aceite de oliva y pedacitos de pimiento verde picante para crear su versión de la "tarator", una sopa fría que sirve a la vez como crema para pasapalos.

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