NATIVE DISH / PLATILLO NATIVO: Mongolian Byaslag Cheese / Queso "byaslag" de Mongolia

(Existing English subtitles are from the publisher: NYC Media)

Description(from the original video): "Byambakhuu Darichuluun, a native of the Arkhangai Province in Central Mongolia, came to New York City in 2011 to fulfill his nomadic quest--as many native Mongols want to do--and to study more about life in America.  In turn, he now educates traveling New Yorkers about his home country and has founded the Mongol Heritage Foundation, whose mission is to promote and preserve their culture and history, which includes sharing culinary traditions. In this episode, Byambakhuu shares his recipe for curdling an ancient creamy Mongolian cheese known as Byaslag, using two everyday store-bought ingredients familiar to most Americans: Whole Milk and Plain Yogurt."

Descripción: Byambakhuu Darichuluun, oriundo de la provincia de Arkhangai en Mongolia Central, llegó a la ciudad de Nueva York en 2011 en su búsqueda nómada, como hacen muchos mongoles nativos, y para estudiar más sobre la vida en EE. UU. Ahora se dedica a educar a los neoyorquinos sobre su país de origen y ha establecido la Fundación del Patrimonio Mongol, cuya misión es promover y preservar su cultura e historia, que incluye el intercambio de tradiciones culinarias. En este episodio, Byambakhuu comparte su receta para cuajar un queso mongol cremoso antiguo conocido como "byaslag", utilizando dos ingredientes que pueden conseguirse fácilmente: leche entera y yogur natural.

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