“I think that for the meat industry's future, we must realize that we have to produce quality meat. I think the meat world has to take a turn and start being more conscientious.” (José Gordon, owner of El Capricho)
“Actually, the future of meat will be composed not only of meat, but of alternatives to meat.” (Giuseppe Scionti, founder and CEO of NOVAMEAT)
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«Yo creo que el futuro de nuestra industria es que debemos tomar consciencia de que tenemos que producir carne de calidad. Yo creo que el mundo de la carne tiene que dar un pequeño giro allí y tomar consciencia». (José Gordon, dueño de El Capricho)
«En realidad, el futuro de la carne estará compuesto no solo de carne, sino de alternativas a la carne». (Giuseppe Scionti, fundador y director ejecutivo de NOVAMEAT)
Beef production has a considerable effect on climate change due to emissions of greenhouse gases according to a report from WWF. Research shows that ruminant livestock account for between 7% and 18% of global methane emissions from human-related activities.
To reduce emissions from the livestock sector, it is necessary to reduce its production and consumption, and this responsibility belongs to both producers and consumers. Added to this, there’s an ethical component such as giving these animals a fair and dignified treatment when raising them, instead of the industrial production model that is the most common in the beef production sector. In addition to this, new voices have emerged in recent years that propose other alternatives to meat consumption without even entering the livestock production equation.
La producción de carne tiene un efecto considerable en el cambio climático debido a las emisiones de gases de efecto invernadero según un informe de WWF. La investigación muestra que el ganado rumiante representa entre el 7% y el 18% de las emisiones globales de metano de las actividades relacionadas con los humanos.
Para reducir las emisiones del sector ganadero es necesario reducir su producción y el consumo, y esta responsabilidad recae tanto en los productores como en los consumidores. A esto se le suma un componente ético como el de darle a estos animales un trato justo y digno durante su crianza, en vez del modelo industrial de producción que es el modelo más común en el sector cárnico. Sumado a esto, voces nuevas han surgido en los últimos años que proponen otras alternativas al consumo de carne sin siquiera entrar en la ecuación de la producción ganadera.
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To learn more / Si quieres conocer más:
Agronews Castilla y León: José Gordón: "Los animales no son tornillos, son piezas únicas. Si una carne es estándar es porque los humanos hemos manipulado las cosas"
Modelo de Evaluación Ambiental de la Ganadería Mundial (GLEAM) de la FAO
Next Generation: plant based | Giuseppe Scionti | TEDxUPFMataró
3D Printed Vegan Steak That Tastes Like Real Meat (in English)
Documental: Steak (R)evolution (in English)
Report from WWF about beef production (in English)
Meet the maker: José Gordón, the Spanish ox farmer (in English)
NOVAMEAT website (in English)