Jamie Oliver: Let's talk about Tea! / ¡Hablemos del té!


This is a very informative series from Jamie Oliver's Food Tube called "Let's talk about..." and they are very short videos dedicated to learning about all sorts of ingredients. 

Our first post for this series, we will be featuring tea! I'm a huge fan of tea, I love it in all kind of flavors and its different ways of preparation, depending on my mood and the people I'm sharing it with :)

If you want to see more videos from Jamie, visit his YouTube channel: Jamie Oliver

 
Esta es una serie muy informativa del Food Tube de Jamie Oliver llamada "Hablemos de..." y se trata de videos muy cortos que nos enseñan sobre todo tipo de ingredientes. 

En el primer artículo de la serie, nos decidimos por el del té. Amo el té y hay muchísimos sabores que me encantan así como diferente formas de prepararlos. Todo depende de con quién lo estoy compartiendo :)

Si quieres ver más video de Jamie, visita su canal en YouTube: Jamie Oliver

Gastón Acurio: ¿Puede la cocina cambiar el mundo? / Can cooking change the world? (TED Talks, 2018)

I recently talked about a documentary film, "Peru knows: Cooking as a Social Weapon of Change", that illustrates the work that Peruvian chefs are doing by coming together and working toward the common goal of promoting Peruvian cuisine around the world. So, I was thrilled to have the opportunity to translate this TED talk by one of the chef that was part of this movement.


Recientemente les hablé de un documental, "Perú sabe: La cocina, arma social", que muestra el trabajo que los chefs peruanos están haciendo al trabajar juntos por el objetivo común de promover la cocina peruana en el mundo. Así que no pude pasar la oportunidad de traducir esta charla de TED por uno de los chefs que ha sido parte de este movimiento.

Aitor Sánchez: Todo lo que sabes sobre nutrición puede ser mentira / All you know about nutrition may be a lie (TEDxMalagueta, 2018)

En esta reveladora charla, Aitor nos invita a quitarnos las gafas con las que percibimos los interesados consejos de nutrición con que nos inunda la publicidad, lo que él llama la "dietarquía". Aitor Sánchez ha estudiado dos posgrados y está realizando su doctorado en la Universidad de Granada, habiendo realizado estancias de investigación sobre divulgación alimentaria en el Karolinska Institutet y la Universidad de Bristol. Ha trabajado en varios medios de comunicación nacionales. Es el fundador del blog "Mi dieta cojea", y escritor del libro homónimo.


In this revealing talk, Aitor invites us to take off the glasses with which we perceive the interested nutrition advice with which advertising floods us, what he calls "dietarchy". Aitor Sánchez has studied two postgraduate courses and he is doing a PhD at the University of Granada. He's been on research stays on food dissemination at the Karolinska Institutet and the University of Bristol. He has worked in several national media. He is the founder of the blog "Mi dieta cojea", and writer of the book with the same title.

(I did not work on the English and/or Spanish subtitles for this video. However, the video has a powerful message worth sharing in this space where we share TED and TEDx talks that refer to food topics. Credit for these subtitles go to my fellow TED OTP subtitlers.)